Kennelträff

I söndags var vi i södertälje för att träffa hela gänget igen! Himla roligt var det och lärorikt som vanligt!
Det blev två spår för Leia varav ett var utlagt av Helena. Första spåret gick bättre än det andra. Hon tar apporterna bra men är lite på vift ibland. Det andra spåret var nära uppletande rutan och det hade gått hästar bredvid.. vi skyller på det! ;) Hon spårade inte utan letade mer efter apporterna, då vi precis innan hade kört uppletande.

Marken luktar även annorlunda i andra delar av Sverige, så det är bra att vi kommer iväg och spårar på andra ställen! 

Lite grejer som vi ska jobba på är Leias hälsningar i ansiktet, hon måste få större respekt för ansiktet, så där får vi vara lite hårda! Sen började hon skälla på hästar i skogen, så fick tips av Tony hur jag skulle agera bättre! Eller rättare sagt agera innan.. Jätte bra att få tips och råd, det uppskattar vi! 

Hela dagen var jätte bra med gott fika och mycket hundprat:)) På söndag ses vi igen på hundmässan! :)


Leia med sin fina mamma Cornelia! Ser jätte mycket likheter! 



  
Delar av det härliga gänget!

Idag blev det en promenad på morgonen:


Mycket roligt med snö! Mörka bilder men min mobil är kass!



Sen bar det av till klubben för att träna! Blev ett spår som gick kanon! Kan de bero på att spåren syns i snön? ;) 
Sen tränade vi:

* Ligg - Ligg kommandot kan komma när som helst och när hon lägger sig kastar jag iväg en leksak som belöning, tanken är att hon ska lägga sig fort som en början på momentet läggande under gång.

* Linförighet - tränar kontakt och jag jobbar på att titta lite framåt;)

* Platsläggning - La henne för  nära en annan hund som hon spanat på under passet, så efter en halvminut så reste hon sig och sprang fram till hunden! Hade det varit tävling så hade jag blivit avstängd efter dem nya reglerna. Vi avslutade med två korta omgångar med mer mellanrum. Vi lyckades båda gångerna, så det blev en bra avslutning! 

Måste avsluta med att säga att vi letade tupp igår kväll! Ena tuppen var borta när jag skulle stänga luckan, så då fick Leia vara med och leta.. Här uttnyttjar vi hundens fantastiska näsa! Hon hittade den döda tuppen under en
kärra.. stackars tupp, hade antagligen blivit dödad av en räv.. vi har mink men då brukar huvudet vara borta för dem suger bara blodet. Den här här hade huvudet kvar och var lite uppäten på kroppen. Våran finaste tupp! Grr! 

//Johanna

 

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort