Söndagsträff

Igår var vi på Almnäs för att träna med alla valpar igen.. Kanske måste sluta säga valpar? För det börjar bli fina unghundar som vi har i kopplet nu. 

Jag åkte främst dit för att träna motivationen med Leia.. efter löpet så har hon inte kommit tillbaka till sitt rätta jag igen.. inte lika drivande och föremålsintresserad som hon har varit.. börjar bli orolig att jag har tränat för mycket eller rättare sagt gått för fort framåt.. Så jag tar inga steg framåt just nu utan tar ett steg tillbaka istället.. låter hennes glädje komma tillbaka innan jag går framåt igen.. 

Fick några övningar som kan locka fram henne, så vi kör på det ett tag.. 

   
Visst har hon blivit fin? Går inte en dag utan att jag tänker på hur vacker hon är! <3

Hon har fortfarande stora juver efter löpet, veterinären tyckte bara vi skulle hålla koll så de inte växer.. det var ju ändå inte så länge sen hon löpte, så vi ger henne lite mer tid innan jag blir orolig;) 

//Johanna    

Tjänstehundsutbildning

Förhoppningsvis så gör vi intagningsprovet för tjänstehundsutbildningen i April. Berorende på hur många som gör intresseanmälan. April kommer bli en väldigt spännande månad för oss. Först intagningsprovet sen så har vi bokat röntgen den 24:e. 

Funderar på att ögonlysa också men det kan man inte göra på samma ställe som röntgen tror jag.. 

Jimmy och jag ska även på utbildning genom SBK den 11:e februari. M1 tror jag det heter.. handlar om MH och andra mentala grejer.. Får följa  med på MH prov, spännande eftersom Leia ska gå sitt i september! Tacksam till klubben som vill satsa lite på oss ungdomar;) 

Igår va vi  och tränande i ridhuset, det gick bra med övningarna men köttbulllarna väger fortfarande mycket mer än leksaken.. Därimot snodde Leia en boll från en annan hund, så kanske ska satsa på bollar istället för kamptrossar? Leia fick sitta uppbunden de sista 5 min. det var gnäll hela tiden.. Fick vänta jätte länge innan jag kunde gå och hämta henne, då jag inte kan gå tillbaka när hon låter för då belönar jag fel beteende.. Hon har suttit uppbunden förut utan problem men hon ville antagligen busa mer.. Så nu ska hon få följa med på valpkursen så hon kan sitta uppbunden under tiden i omgångar.. självklart med ett varmt underlag, då kursen är utomhus.

Idag kommer Emma och Dexter hit igen.. ska bli roligt att se honom, då han bara var en liten plutt sist han var här... Hoppas dom funkar bättre inomhus den här gången.. sist skulle dom  bara busa hela tiden.. Blev jobbigt då vi var tvugna att vara på dom hela tiden! De får väl busa av sig utomhus innan vi går in.. vi har alldeles för hala golv för att busa inomhus... 

På söndag  ska vi åka upp till Nykvarn för lite hundträning:)) 

//Johanna 

    

Valpkurs + spår

Idag har jag varit i Viken och varit med på valpkursen som hjälpinstruktör. Himla skoj och det var ett härligt gäng, så det kommer bli jätte roligt det här.

Igår var Klara och jag på klubben för att träna lite.. har haft en lite låg hund här hemma efter löpet och hon har inte varit sugen på någonting men igår när jag plockade fram spårselen så såg jag glädjen igen och det blev ett glädjerus på tomten innan vi åkte;) Härligt!

Det blev en sökruta under tiden som spåret la till sig! Härlig energi men köttbullarna vägde mer än leksaken så hon släppte för tidigt när hon var på väg in. Hon visste att köttbullarna låg i fickan även fast jag inte hade visat henne.. så det blev att stänga fickan och bara koncentrera sig på leksaken.. efter två gånger så gick det mycket bättre och hon tog med sig leksaken hela vägen in! :)

Spåret hade två vinklar (var inte meningen att det skulle bli två;) ganska kraftigt böjda. Hon tog den första bra och den andra svängde hon sent men hittade tillbaka efter ett tag, blev en liten extra tur och jag hjälpte henne ingenting och är himla nöjd att hon hittade tillbaka;) Hon tog upp den första apporten bra, belönar med köttbulle och sen så satt vi oss ner en stund och kela för att göra ett lite uppbrott från spåret. Vill att varje apport ska bli som ett litet slut. Vi tufsade vidare och hon gick rakt över andra apporten, så jag stannade för att se om hon fick upp vittringen, det gjorde hon och kom snällt in med den till mig. En minipaus med köttbullar;) När vi kom till slutleksaken så tog hon upp den men hon hade svårt att släppa loss när jag skulle kampa med henne, inget sug alls..efter det så blev hon låg ingen.. Så det är något jag gör när vi kampar som gör att hon blir låg.. Hon går helt klart upp mer i varv när jag håller i en köttbulle!

Träna bara föremålsintresse denna vecka som kommer, korta stunder så hon inte tröttnar. Sen ska Jimmy till vet. med henne på tisdag för att följa upp urinvägsinfektionen, så det inte är därför hon är låg. Sen kanske de kollar något annat med när vi ändå är där. Jag vill gärna ha "vilda-Leia" tillbaka:))
 

Hittade ett klipp till från när Leia var liten. Sötfia:)

Videoklipp

Leia leker i ett dike ca 4-5 mån.. :))

Miljöträning i Borensberg

Hejsan! Nu är vi hemkommna från Borensberg där vi har miljötränat Leia för en räddningshundsintruktör! Lång, iskall men super rolig dag! Fick prova på mycket olika underlag, hanteringsövningar där vi fick lyfta upp hunden på olika ställen och så fick vi även testa på en sökövning:)) Förutom sökövningen så var alltid hundarna uppkopplade då de lätt kunde skada sig om dom var lösa.. våra klumpiga tonåringar;) 

Det var retriverklubben som anordnade träningsdagen men vi fick självklart också följa med.. Kan väl säga att det var flatorna och Leia! haha! (flat coated).  

Tog cirka hundra bilder men här har ni några: 


Redo för dagens utmaningar!


Spännande!


Mjuka och rörliga underlag


Låter, rör sig och är halt. Lite lustigt tyckte Leia men ingen stark reaktion


Självklart är inte övningarna riskfria men så säkra dom kan bli i verkligheten. Kort koppel så man kunde leda hunden över hindren och även uppsikt över underlaget för att undvika främmande föremål. 








ca 40 kg men det går! ;)


Berättade för Leia att det är bara borta man får gå på diskbänken!


Hjälp! ;) Djup var läskigt ville inte riktigt gå ner på backarna. 


Det gick! Instruktören såg inga direkta rädslor i Leia, hon var bara en viljestark dam som inte förstod varför hon skulle gå ner i backarna som inte ledde någonstans. 


In med hund och förare!


Varsågod säger Jimmy, jag ska bara ställa mig på stolen! haha Instruktören blev nästan blå i ansiktet av Leias tyngd! 


Det gick ju bra! Lyft och hanterad av en främmande person. check!










Uppe på en hög med frigolit


Hala golv 


Gallertrappor får vi öva vidare på!




Fina amstaffen Alexis!

Instruktören tyckte vi hade en trygg och vänlig unghund som klarade hanteringen mycket bra och alla utmaningar hon fick! 

Mycket roligt dag som sagt och mycket bilder blev det. Alla övningar fick ni tyvärr inte se. 

//Johanna


  

Spännande helg framför oss :)

Hejsan!

Ja i helgen blir det spännande,  jag har anmält oss till en heldag för en instruktör inom räddningshundssektionen! Det kallas en miljöträningsdag där hunden får testa på att gå på olika underlag och i olika områden!
Sen får vi gömma oss på olika ställen där hunden får leta reda på oss! Kul!

Det är i Borensberg utanför Linköping så det är inte långt heller:))

Som planerat ska Jimmy och Leia börja tjänstehundsutbildningen till hösten, så jag tänkte att det här kan vara en liten introduktion för dom, även fast det inte är inom räddningshund dom ska gå, så är det en nyttig övning för att träna på samarbetet! Ska ta många bilder så ni också får se hur det gick för Leia och Jimmy:)) 

På torsdag börjar även träningen i ridhuset, kul att komma igång igen efter löp och infektioner! Då ska vi träna mycket grundläggande och med föremål för att få upp energin! Jimmy har eggat upp Leias intresse redan genom att kampa korta stunder med en leksak och sedan lagt upp leksaken synligt fast att hon inte når den.. så jag lär väl få en flygande hund på mig när jag väl tar ner leksaken!! haha Då får vi öva kontroll... tänkte öva budföring i ridhuset om Jimmy hinner dit också.. 

En annan sak som oroade mig lite var att i lördags på promenaden, upptäckte jag en seg flytning som hängde från Leia. Jag gick hem och ringde veterinären för att rådfråga. Hon trodde att Leia hade vaginiter? tror det stavas så.. det är att PH-balansen rubbas lite efter pencillinet och att hon har löpt. Sålänge flytningarna inte ändrade färg eller luktade och att hon inte blir låg.. så är det ingen fara.. 

Nu är hon som vanligt och jag har inte sett några mer flytningar.. skönt! Tankarna kommer ju direkt att det kan vara början på livmodersinflammation men nu är jag lugn igen! :) Leia är tillbaka med Jimmy på jobbet den här veckan, så jag kan konstatera att vardagen är tillbaka! :) 



Ha en bra vecka allihopa! :))

//Johanna    

MY DOG

Min dator hade pajat så jag har inte haft någon chans att skriva här på ett tag!

I onsdags så åkte vi ju till Göteborg för att ställa ut Leia på MY DOG torsdag och fredag:)) Super rolig resa!
Tack Malin för att du följde med, det blev mycket roligare! 

Hotellet vi bodde på hette Panorama hotell och låg ca 800 m från skandinavium. Perfekt gångavstånd:) 
Hotellrummet var väl inte det bästa då det lukta mögel och var kallt men vi led inte för det! God mat och trevligt sällskap gjorde så att resan blev den bästa ändå! Leia skötte sig jätte bra både på mässan och på hotellrummet, lugn som en filbunke. Skönt! Den hunden gör mig så lycklig! 

På torsdagen var det dags, uppe med tuppen och kunde knappt äta den goda hotellfrukosten. Här får ni lite bilder på torsdagen:


Tony med JR! Finaste killen slutade på tredje plats med HP under torsdagen:) (Leias bror) 


Susanne och Asko slutade på en andra plats även dom med HP:)) Super bra:)


Supersöta Leia väntade lugnt ut bröderna, så hon kunde gå ut i rampljuset:)


Va lång tid det ska ta! 


Supersnälla Lena:)





Kritik: Utmärkt typ, ännu lite smalt i huvudet men linjerna är bra. Tillräckligt vinklad fram och bak, bra benstomme. Bra kropp, utmärkt temperament. Rör sig bra men behöver mera driv i steget. 

Vilken superkritik! Steget går alltid att ordna bara jag ökar tempot lite och själv tar lite längre kliv berättade Tony! :) Vi slutade på en tredje plats med HP :)) 


Super bra dag för alla Go Solid hundar! Jag fyndade även en pärm till Leias ID handlingar med dragkedja! Beställde ju en innan jag åkte, från SSK men den hade ingen dragkedja.. får ta den till våran kommande hanhund som Jimmy vill ha;) haha

Vi gick till hotellet och la oss efteråt medans killarna gick till spat för att bada och basta. Sen blev det middag på restaurangen:)) Mums! Skålade även med champange för Camilla och Nitro som tog sig ända till BIG finalen:) 

På fredagen checkade vi ut från hotellet för att sedan tillbringa våran andra dag på mässan, var ganska trött den här dagen, då vi även fick besked om att Jimmys mammas hus brunnit ner till grunden med alla djuren samma morgon (en hund och två katter). Det blev en tung dag, då vi var chockade men vi fick försöka ta tag i det när vi kom hem. Att förlora allt vad man äger och bara stå med ett par trosor på sig är väldigt svårt att föreställa sig! 

Här kommer lite bilder på fredagen: 


Leia försöker sno godis ur Stigs ficka ;)






Mer driv i steget denna dag;)


Slutade även denna dag på en tredje plats med HP! ;)

Fredagens kritik: Korrekt typ, mkt bra huvud o uttryck, utm hals o manke. Bra rygg, avfallande kors, välvinklad, välgående. Kan bli mer korrekt framifrån när hon står. Trevligt visad. 

Lägg märke till sista kritiken: trevligt visad! Det ska jag rama in och hänga på väggen:)) hehe 
Toppen dagar för Leia! Hon har nog ännu mer chans att vinna om vi övar lite mer, jag är ju nybörjare och vet inte riktigt vad som är rätt! Tur att vi har Tony som guidar oss:)) Du är guld värd!! 

Fick även mycket tips av Tony som jag ska ta med hem till våran träning hemma! Lite bakläxa om man säger så! haha! Fick testa Whitney så jag ska veta när det känns rätt! Vi ska inte leka så tjejigt och inte servera henne allt. Så nu blir det att backa bandet och bli mer tydlig och få upp Leias förmålsintresse på rätt sätt så vi kan få upp energin i träningen. Kommer snart upp Tony så vi kan träna ihop någon dag, så vi kan göra det ordentligt och inte på hala mattor inne på en mässa!   
//Johanna          


 

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort