Blåsigt

Vi har ganska mycket träd runt vårat hus och jag är lite orolig att dom ska blåsa omkull på huset just nu! Det är spännande och mysigt med storm tycker jag!

Har precis ringt till SKK och beställt en pärm till Leias ID-handlingar m.m. att jag inte tänkte på det lite tidigare! Men hon trodde det skulle hinna komma till början på nästa vecka.. vi åker på onsdag så då får det gärna ha kommit! :) Har börjat bli lite nervös för Göteborg! Usch säger jag.. tycker inte om att vara nervös! Det är bara på skoj men det är ju så stort! Jag är glad att vi är i valpklass!! :) 

Idag har vi varit på en promenad nere i viken (Valdemarsvik), gick jätte bra! Hon gick och sneglade på mig under hela promenaden, då jag hade korv i fickan;) haha! Inte ens hundarna hade lika stor dragningskraft som korven! Hon är för underbar ibland! 

Vi har lite tankar här hemma kring nyår.. vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Det bästa vore ju om vi var hemma eftersom det är Leias första nyår. Vi har blivit bortbjudna och kan ha Leia hos min mamma och pappa men det smäller mer där än vad det gör hemma hos oss (vi bor ju på landet;) Samtidigt så ska det väl inte spela någon roll bara mamma och pappa låtsas att det regnar? Hur gör ni andra? 

//Johanna
    

Jullediga

Har inte hunnit skriva något under vår julledighet men ändå så har vi tagit det ganska lugnt.
Julafton firade vi hemma hos min mamma och pappa och min tjocka släkt. Leia var inte rädd för tomten, det var så mycket runt omkring så hon märkte inte ens att han satt där! haha! Men julklappen tog hon så fint och slet den i stycken;) Ska säga att Leia fick fler paket än Jimmy.. han var lite avis! ;) 


Vissa paket fick hon hjälp med, då de inte var ätbara! 


Lukta väldigt gott, så det var bäst att hålla sig i köket!


Hade en väldigt lycklig hund på julafton;) 

Hoppas ni andra har haft en lika bra Jul som vi har haft! 
Juldagen var inte lika rolig för Leia, då hon fick sitta i bilen större delen av dagen. Vi var hos Jimmys mamma som också har hund, en hanhund. Leia var i höglöp så det hade inte slutat så bra.. 

På fredag så slutar vi med pencillinet och hon har även löpt tre veckor då.. Skönt! Hon mår bra trots medicineringen och jag har märkt stor skillnad på kissandet. Mycket bättre! Hon är lite lös i magen men det beror nog både på löpet och pencillinet. Igår fick hon kokt ris med filmjölk av mig för magen,  det var smarrigt! Min granne varnade mig för att tarmfloran kunde bli dålig efter en stark dos med pencillin, hennes rottistik fick ligga inne med dropp pågrund av det. Nu får det räcka med sjukdom på ett bra tag tycker jag! Nu ska vi åka till Göteborg och ha roligt! Men ska självfallet ha det i bakhuvudet om hon visar några symptom. 

Leia är ju pigg och glad ändå men har fått nöja sig med promenader och inne träning den här sjuk- och löpperioden. Vi tränar Stå inne inför utställningen, kör lite varje dag och har märkt att det är lättare för henne att stå om jag står framför henne.. När jag står hukad på sidan vill hon bara sätta sig.. får se hur jag gör på My Dog.. huvudsaken är ju att hon står! Jacket hon har på näsan lär inte hinna gå bort heller, vet. trodde att det skulle bli ett ärr.. suck! Finns det svart lack som man kan täcka med!? ;)  

  
Täcke får hon ha när det är kallt! :) Sötnosen! men nu finns det ingen snö kvar och 10 grader varmt! Bra spårväder är de ju ialla fall! 

//Johanna   

Inflammation

Det var kraftig inflammation, så det blir pencillin + metacam för sjuklingen i tio dagar.. Så nu får vi ta det lite lugnt ett tag... Vilken tur att dom skickade iväg proverna och att vi åkte ner!!! Lustigt att inflammationen inte syndes direkt!? Olika tester antagligen..  

Idag på promenaden var hon lös och jag tror hon har fått knäck i både öronen och ögonen idag! Helt inne på lukter och märker inte ens att jag försvinner.. tror hon får vara kopplad under löptiden, då hon inte lyssnar så bra! Hon är väldigt förändrad under den här perioden..kan ju bero på att hon är sjuk också..  hoppas det blir bättre vid nästa löp! 

Har köpt grisöron som jag ska slå in i en julklapp, så hon också får öppna ett paket på julafton! ;)

//Johanna 

Veterinären

Leia var hos veterinären igår, då vi misstänkte att hon hade urinvägsinfektion i samband med löpet. Hon försöker kissa väldigt mycket och gnäller. Eftersom hon redan hade haft infektion en gång, så tyckte veterinären att vi skulle komma förbi en sväng för säkerhets skull. Provet visade inget så det var skönt! Hon skickade extra prover som vi får svar på imorgon.

Första löpet kan visst göra lite ont och markeringar är vanligt samt att hon kan känna sig mera kissnödig. Fick några tabletter som ska underlätta urinflödet. Det var skönt att åka ner och kolla så  man slipper oroa sig.

Idag och igår har Leia varit hos Jimmys mormor och morfar, då jag har haft praktik. Idag möttes jag av en ivrig tjej som var lite rastlös. Det var bara att ge sig ut och jobba i snön samt en längre promenad. Jimmy mormor ville inte gå så långt då hon var rädd för att halka.

Helgen har bjudit på kalas och i söndags var vi i stan och handlade de sista julklapparna. På kalaset var Leia med och hon skötte sig jättebra! Hälsade fint och lade sig sedan ner. Var lite orolig att hon skulle gå igång på barnen som sprang omkring i hela huset men det gjorde hon inte! :) Hon var väl  lite låg då hon löper och att  hon inte har varit hos min farmor förut.


Fina halsbandet som jag beställt åt Leia;) Jimmy var inte lika förtjust! haha 
Leias personlighet passar inte med rosa men jag tyckte att hon kunde få ha ett ialla fall!

//Johanna

Trosor

Idag har det bjudits på stadspromenad och trosor!

Blev en promenad i Norrköping idag, då jag ändå skulle in och fixa ett litteraturseminarie. Det är tredje gången vi går i Norrköping och det märks att hon börjar bli beväm med stadslivet;) Hon reagerar inte på något speciellt, det enda som hon reagerat på förut är plötsliga ljud och att hon har gått ganska tätt inpå mina ben men idag traska hon på och var mycket mer självsäker. (Det har inte varit något problem med självsäkerheten hos denna donna men alla blir lite tillbakadragna i nya situationer).

Det var ju julrusch inne stan och tänkte att det skulle bli trångt och jobbigt att gå där men har man rottweiler så behöver man inte oroa sig för trängsel! haha! Det blev som en korridor för mig och Leia:)) Skönt. 

Min mamma har även köpt trosor till Leia eftersom hon löper. Hade inte tänkt använda det men det skadar ju inte att testa hur hon reagerar på dem. Det är ju jättebra att kunna använda dom när man åker till någon annan, så slipper det bli blod på andras golv och mattor! 


Hon sneglade på mig och undrade va f-n har du tagit på mig! Hon ville gärna slicka sig men trosorna var ju ivägen..sen fick hon något lustigt beteende. Följde mig var jag än gick, då menar jag inte bara följa efter utan fastklistrad vid mitt ben! När jag stannade satte hon sig ner och tryckte sig mot mitt ben, hon kändes lite oroad och ville inte vara själv. Fösökte få henne att vara i ett annat rum men det var svårt.. så jag gav henne ett ben för att hon skulle få något annat att tänka på. Det funkade bra. 


Hon har aldrig visat upp något liknande beteende och jag vet ju inte hon det var de nya trosorna som triggade igång hennes oro. Men jag tar det inte så allvarligt utan låter henne vänja sig sucessivt istället. Tror hon blev lite ställd att hon inte kunde slicka sig ren. Jag kanske kommer använda trosorna de första dagarna när hon är inne, då det blöder som mest men jag vill samtidigt inte använda dem för mycket så hon lär sig att hon inte behöver städa. 

//Johanna      

 

Hemma i tre veckor

Jimmy tog med Leia till jobbet idag för att testa om hon kan vara  där med den andra hanhunden medans hon löper.. men det gick inte! Han var alldeles för intresserad för att vi ska våga ha henne där.. Så nu bli hon hemma med  mig i tre veckor! :) Inte mig emot! ;) Vi får försöka lösa dem dagar som jag jobbar men det ska nog gå bra!

Idag ska vi träna på inkallning för det funkar ju inte alls i hemmiljö! Jag står i dörren och ropar att hon ska komma in men hon tittar bara på mig och vänder!! Så då får jag ta på mig foppisarna och gå ut och hämta henne.. jag säger inget utan bara petar på henne och visar att nu följer du med.. de övriga inkallningarna går bra men just när hon vet att hon ska gå in så funkar det inte alls! Jag belönar när hon kommer, även vid dörren.. men idag ska jag ta fram skinkost tuben, för den är oemotståndlig tycker Leia;) 

Först bli det en promenad ihop med Jimmys mormor! :)

//Johanna 

Spår i nya selen

Idag testade vi nya spårselen. Spåret gick kanon! Har aldrig gått så bra någon gång! Tog en 90 graders vinkel, fattade nästan direkt att hon skulle svänga! Tog båda apporterna och även slutleksaken. så himla bra! Tempot var också jätte bra, lugnt och sansat och sprang nästan igenting. 


Som Johan kommenterade på fejjan så används ju denna sele mest till drag men har även börjat bli populär som spårsele (ialla fall nere hos mig i skogen;) Den är väldigt bekväm för hunden att röra sig i, så jag hoppas jag kan använda den i framtiden:)) 

Nu är jag jätte taggad att spåra mera men det ska egentligen vara viloperiod nu va? haha
När det är viloperiod för hundar så betyder det ju inte att hunden ska sluta att jobba, för hunden behöver fysisk och mentalträning varje dag men man kan gör andra aktiviteter under viloperioden, som kanske inte är lika ansträngande som tävlinggrenen man håller på med.   
På tal om viloperioder så är jag sugen på att göra en årsplanering för Leias träning. Nu är det ju så att man inte ska fysiskt hårdträna en stor ras som rottwieler under 2 år. Men jag kan ju förbereda en planering för sommar 2013? hehe 

Som gymnasielinje gick jag friskvård och är ganska inne på träningsprogram, vila, kost och massage. Så mitt första steg är väl att utbilda mig till hundmassör, tror det finns i stan. Är ju redan certifierad massör på människa så hund ska väl  inte vara så svårt? ;) 

Har tränat mycket själv både fortboll, innebandy och ridning m.m. men nu är det bara hund för tillfället så det ska bli skönt när Leia blir äldre så vi kan konditionsträna tillsammans. Ska vi träna och tävla elit i bruks så måste vi vara vältränade bägge två! Längtar! 

Nu ska vi inte stressa framåt utan njuta av den tid som är nu (med unghund och allt;) men lite får man blicka framåt tycker jag! :))

Ha det gott! /Johanna & Leia     

Apportören


Måste lägga in lite bilder på min fina apportör! 


Vill du ha en strumpa matte? 



Sötfia! <3 (hon har fått en jack på nosen av en kvist)


Yeah! Jag hittade en flaska som matte hade gömt! 


Snälla vi kan väl leka lite till med flaskan! 

//Johanna 

Hundmässa

Igår började Leia löpa för första gången! Skönt för då hinner det gå över till My Dog! :) Är det såhär att ha tik? blod, blod, blod.. tur att dem inte löper lika ofta som vi människor;) Leia är jätte duktig på att städa (än så länge)! Behöver inte torka något efter henne, skönt!

Idag har vi varit på hundmässan i Stockholm hela dagen.. trött i huvudet!
Tittade på Tony och Lena när dem ställde sina tre hundar.. kul! Såg mycket stor skillnad på rottisringen och retriverringen, som jag gick i mellan.. Mer fart och fläkt i rottisringen och dubbelhandling.. medans retriverhandlarna tänker mycket på att hunden ska stå stilla.. och snyggt såklart! (efter att pratat med en "expert" på retriver hehe). Vet själv inte vad jag tycker är bäst och vad domarna vill se, alla domare tycker ju i princip olika. 

Kan ju bara säga att det ser roligare ut i rottisringen! Men det är ju bra att hunden kan stå still och koncentrera sig, så domaren hinner titta ordentligt. Tror nästan alla handlers i rottisringen rörde sig, så hunden inte fick tid att stå still. Men som sagt jag vet ju inte vad som är rätt och fel! Det ska jag väl lär mig förhoppningsvis:) 

Har inhandlat en spårsele och en spårlina, spårselen var trång runt bröstkorgen, så den lär jag inte få på i vår! synd för den var jätte fin! En guld kedja hittade jag också, som jag tänkte ha på utställningarna. Den passade perfekt! :)

Jag skiter i disken och går och lägger mig på soffan nu! //Johanna 


Kennelträff

I söndags var vi i södertälje för att träffa hela gänget igen! Himla roligt var det och lärorikt som vanligt!
Det blev två spår för Leia varav ett var utlagt av Helena. Första spåret gick bättre än det andra. Hon tar apporterna bra men är lite på vift ibland. Det andra spåret var nära uppletande rutan och det hade gått hästar bredvid.. vi skyller på det! ;) Hon spårade inte utan letade mer efter apporterna, då vi precis innan hade kört uppletande.

Marken luktar även annorlunda i andra delar av Sverige, så det är bra att vi kommer iväg och spårar på andra ställen! 

Lite grejer som vi ska jobba på är Leias hälsningar i ansiktet, hon måste få större respekt för ansiktet, så där får vi vara lite hårda! Sen började hon skälla på hästar i skogen, så fick tips av Tony hur jag skulle agera bättre! Eller rättare sagt agera innan.. Jätte bra att få tips och råd, det uppskattar vi! 

Hela dagen var jätte bra med gott fika och mycket hundprat:)) På söndag ses vi igen på hundmässan! :)


Leia med sin fina mamma Cornelia! Ser jätte mycket likheter! 



  
Delar av det härliga gänget!

Idag blev det en promenad på morgonen:


Mycket roligt med snö! Mörka bilder men min mobil är kass!



Sen bar det av till klubben för att träna! Blev ett spår som gick kanon! Kan de bero på att spåren syns i snön? ;) 
Sen tränade vi:

* Ligg - Ligg kommandot kan komma när som helst och när hon lägger sig kastar jag iväg en leksak som belöning, tanken är att hon ska lägga sig fort som en början på momentet läggande under gång.

* Linförighet - tränar kontakt och jag jobbar på att titta lite framåt;)

* Platsläggning - La henne för  nära en annan hund som hon spanat på under passet, så efter en halvminut så reste hon sig och sprang fram till hunden! Hade det varit tävling så hade jag blivit avstängd efter dem nya reglerna. Vi avslutade med två korta omgångar med mer mellanrum. Vi lyckades båda gångerna, så det blev en bra avslutning! 

Måste avsluta med att säga att vi letade tupp igår kväll! Ena tuppen var borta när jag skulle stänga luckan, så då fick Leia vara med och leta.. Här uttnyttjar vi hundens fantastiska näsa! Hon hittade den döda tuppen under en
kärra.. stackars tupp, hade antagligen blivit dödad av en räv.. vi har mink men då brukar huvudet vara borta för dem suger bara blodet. Den här här hade huvudet kvar och var lite uppäten på kroppen. Våran finaste tupp! Grr! 

//Johanna

 

Fredrik Steens föreläsning

I onsdags så åkte jag och Inger till Mjölby för att lyssna på Fredriks Steens föreläsning. Åkte vilse såklart, det är svårt att hitta i Mjölby även fast man varit där ett par gånger.

Blev väldigt förvånad över Fredrik, då mina fördomar hade talat om för mig innan att alla som är tv-kändisar är lite snorkiga och pratar inte med allmänt folk. Haha.

Men han var väldigt trevlig! Redan när vi skulle gå in så stod han och rökte utanför och han började direkt prata med oss och han kändes väldigt äkta. Föreläsningen var jätte bra! Han pratade om att relationen mellan ägaren och hunden avgjorde det mesta och sen pratade han mycket om sitt tv program och begreppet "problemhundar". Han var enkel att lyssna på och väldigt rolig! Jag ska försöka få ner honom till valdemarsviks BHK. Lite sponsorer och mycket reklam, så ska det nog ordna sig! Kanske något för Hundungdom? 

Igår så skulle  jag ner och träna på klubben men halvvägs ner så skrek hela min kropp att den inte orka, huvudvärk, magvärk och febersvettningar. Så det blev att gå hem och lägga sig istället. Idag mår jag mycket bättre och har redan varit på en promenad och tränat med Leia! 

Imorgon bli det spårläggning med Klara i viken. Sen på söndag ska vi upp till Södertälje för kennelträff och mer bus i skogen;) 

//Johanna    

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort