Kurs

I söndags var vi i Södertälje på kurs igen och det var super! Har inte varit uppe på nästan en månad så det var kul att se alla igen! Leia skötte sig bra som vanligt ;) Emma följde med och kika lite.. Jimmy hade Leia så Emma och jag satt och tittade på! Man lär sig så mycket på att bara titta och lyssna! 

Här är en video från kursen, väldigt suddig och skakig men det syns ialla fall vad dom gör:   



Köpte även en Hurrta flytväst till Leia påvägen hem:) (Bild kommer) Nu är det bara  kyltäcke kvar, sen är vi fullutrustade till sommaren! Eller ne.. det finns alltid saker man vill ha och tycker att man behöver ;)

//Johanna

Fina hunden!

Hejsan svejsan i sommarvärmen!

Igår va Jimmy med Leia och tog bort nitarna, det tog ca 30 sek och Leia brydde sig inte! Återigen berömde han oss över att vi hade en sån trevlig hund! Alltid roligt att höra! Jimmy och jag vet ju redan att vi har världens bästa hund men det är alltid roligt när andra upptäcker det också :))

Han böjde Leias ben och tyckte det såg jättebra ut på alla fyra! sköönt! Nu är det bara att invänta röntgen resultaten.. han tippade på en två i höger och en etta på vänster men som han sa, det är inte han som ska bedöma bilderna. För några dagar sen kom jag på att jag inte hade betalat in avgiften till SKK. Inte undra på att resultaten inte har kommit! Men nu är det inbetalt också! 

Har även anmält och betalt till SSU utställningen den 16 juni.. anmälde väldigt sent, tur att jag kom på det! Norrköpings utställningen föll i glömska men det gör ju inget eftersom Leia ska ta det lite lugnt.. 

I helgen blir det Södertälje och sedan hem för att spela fotbollsmatch! Nu när Leia ska ta det lugt så tränar jag för fullt istället! Det behövs! I söndags var Leia med och tittade på min match, hon sov i Jimmys knä mitt bland alla hundar och fotbollar! Duktig tjej! 

Ha det bäst och tänk extra på era hundar nu när det är så varmt! Mycket vatten och lämna inte hundarna i varma bilar! 

/Johanna 

 

Update



Det är vår och vi har fått gässlingar, tre små söta dunbollar! Alla vuxna hjälper till att vakta och visa var maten finns! Går du för nära får du dig en vinge;)





Såhär ser det ut när Leia får sin mat! Kastar ut maten på gräsmattan så hon får jobba lite! Bra aktivitetet för huvudet! I övrigt gör vi olika sökövningar som till exempel gömma köttbullar i träd och på olika ställen på marken. Har börjat gå lite promenader med henne också, nu när hon inte går på smärtstillande längre.

Apportmomentet i lydnadsklass 1 är något vi övar på också (Både med metall och trä) samt skall, inte så svårt med energin i den kroppen men nu ska vi ta skallövningen till en ny nivå! Målet är att skälla jämt och upprepande tills jag säger stopp!    


Här ser ni Leia och Saga 6 år (Jimmys kusin). Bästisar i alla väderlekar! Saga älskar att göra olika tricks med Leia och gå ut och gå med henne! Igår skulle hon pront hålla henne själv i kopplet. Tog kopplet och ryckte till och sa bestämt till Leia att "nu går du med mig, så sköt dig!" haha! Hon höll nästan i halsbandet och dom gick så fint ihop! Skulle velat tagit en bild för att visa er men hade ingen kamera! 

Dom har en så fin harmoni ihop så jag nästan blir lite avundssjuk! Skulle aldrig lämna dom själva utan uppsikt, då jag inte kan lita på någon av dom till 100 % men vilket par! Och det är inte så att Leia tycker hon är jobbig för hon ska alltid vara nära, sitta tätt och se vad Saga hittar på för något roligt! Så finns det ju alltid godis i fickorna! Som på bilden: Saga satt först på berget och Leia kommer och sätter sig bredvid! :) 

//Johanna   

Full rulle

Hej!

Kan medela att operationen har gått bra och Leia är mer vild än tam just nu under vilan!
Stygn ska bort efter två veckor (fyra nitar). 

Precis efter operationen ville hon inte stödja på benet och skrek rakt ut när hon rörde sig, kunde inte kissa eller röra sig. Mina tankar gick direkt till hur vi ska klara tre-fyra dagar med den här smärtan?  (Veterinären trodde det skulle ta så många dagar tills hon gick normalt igen). Men det dröjde bara ett par timmar tills husse kom hem så gick hon helt normalt igen! Så nu gäller det att hålla henne stilla så gott det går! Åtminstone tills vi har fått klartecken från vet. 

Vi kämpar på här hemma men Leia är SÅ rastlös och känner inte alls av att hon har ont. Redan efter två dagar så är hon som en tyrann! Igår hitta hon en pinne på tomten och hon bara flög upp i luften och skulle väl göra något som liknade en piruett!! Tog ett tag runt magen för att híndra henne från att dunsa ner i marken! HUNDSKRÄLL!!! Tur för henne att jag har henne kopplad!! Men vi ska klara det här som vilken utmaning som helst! Det är väl såhär det känns att äga en brukshund utan att aktivera dom! Inget jag skulle rekomendera till någon! ;) Aktivera era hundar annars förvandlas eran kelgris till en skräcködla med oanade krafter!! :)) 

//Johanna   

Veterinärbesök

Hejsan!

Jag börjar med dom goda nyheterna! Leia behöver inte operera om sin hasled! Himla skönt eftersom jag starkt misstänkte det. Enligt veterinären så går det lite upp och ner efter operationen innan det stabiliserar sig. Han trodde inte heller jag hade aktiverat för mycket utan det var bra för hunden att träna normalt.

De dåliga nyheterna är att vid ettårsröntgen hittade dom samma sak  i höger armbåge som i hasleden! Vid röntgen av armbågar för tre månader sen så  syndes det ingenting och han jämförde plåtarna när vi var inne och det syndes tydligt! Så det blir en till operation på måndag! Det läskiga är att det har kommit så fort, så han vill gör ett ingrepp direkt så det inte blir värre. Han trodde att hon skulle bli bra efter ingreppet beroende på vad han hittar.

Det var ingen rolig dag i torsdags! Tankar for genom huvudet på mig om allt möjligt! Blir hon helt bra? Kommer hon ha ont i sitt fortsatta liv? Tjänstehundsutbildningen? Tävling? Pengar? Ja allt var en enda röra kan jag säga! 

Nu har jag fått lite avstånd till det hela och är inte längre lika orolig. Visst kommer hon ha en anmärkning i pappret men om operationen lyckas och det inte kommer tillbaka, så kommer hon fungera som vilken hund som helst! Nu får vi avvakta till måndag och se vad Christer hittar. 

Jag behövde bara bryta ihop men nu är jag PÅ igen! Tack Tony och Lena för ett otroligt stöd! Det är tur att vi har er! 

Nu ska jag bli lite mer fattig så hörs vi på måndag eller tisdag! ;)




//Johanna 

 

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort