Utställning Västerås

Igår var vi som sagt på utställning i västerås och kennel Go solid ägde rottisringen kan man lugnt säga!!
Vann varje klass som vi ställde i, så det var en lyckad dag! :)

Leia vann juniorklass för tikar, Ceasar vann juniorklass för hanar, Atlas vann championklass och blev BIR. 
Vi ställde även upp i avelsklass och uppfödarklass! Super skoj var det!

Här kommer lite bilder från dagen:


Grabbarna grus: Deus, Ceasar och Asko


JR och Lena har koll på domaren


Tiko var glad hela tiden han var ute i ringen! Är man glad och stolt över hunden oavsett hur resultatet blir är det mest sannolikt att hunden kommer lära sig att älska utställningar! Godis och en stolt husse/matte, kan kan det bli bättre? ;)


Jag är redo säger Leia! Det är inget snack om att hon tycker det här är roligt! 


Morbror Atlas slog ut hanarna! Det var svårt att springa, vi hade väldgt liten ring men Atlas fick upp bra fart ändå!


Leia och syster Mandie till höger!


Leia var den enda med svans! Tyvärr så råkade jag belöna fel, därför blev hon svag i bakdelen. Tur att vi har våran coach Tony som påpekade detta för mig! Belönade inte tillräckligt när hon stod och när hon satt sig ner började jag fiffla med köttbullen och när hon ställde sig igen fick hon belöning. Alltså lär hon sig att sätta sig ner för att sedan ställa sig för att få belöningen. Men jag bättrade på mig efter påpekningen och det gick ju riktigt bra!





Finaste Mandie! Hon är verkligen bedårande!


Mamma Cornelia, Ceasar, Leia och Mandie


Det var spännande att ställa i avelsklass!


Grym dag! Tack allihopa, VI ÄR BÄST!!



 

 


Torsdagsmys!

Nu på torsdags förmiddagen har Leia och jag varit på våran regelbundna rehab! Det gick bra och ingen direkt förändring från förra veckan.. Den 3 maj (alltså nästa vecka) är det återbesök hos vet. + ettårs röntgen. Håll alla tummar som ni har för att vi ska få goda nyheter!

Annars idag så är det plugg för min del och lite skönhetsvård för Leia. Kloklippning och dusch står på schemat eftersom vi ska till Västerås på lördag och springa några vänstervarv.

På fodersidan så har vi valt att helt övergå till torrfodret igen då vi tror att det är det bästa för Leia. Det fattades något i färskmaten som hon behövde ha. Läste även på lite och man ska tydligen inte blanda färskmat och torrmat eftersom då rubbas balansen i maten. torrmaten är ju ihopsatt som ett helfoder och med sådana mängder som rasen behöver. Tillsätter man något extra som till exempel färskmat, så blir det ojämt i ämnesupptagningarna. Men det här finns det nog många åsikter om men huvudsaken är att det passar sin egen hund, alla är individer.

Nu ska Leia och jag vila middag och mysa lite!

/Johanna

Intensiv helg

För att sammanfatta helgen lite kort: Intagningsprov till patrullhund, besök av Emma och Dexter och ettårs kalas i Södertälje.

Ja det har verkligen varit fullt upp och den här veckan ska vi vila oss till form för utställningen i Västerås, tänkte tejpa öronen några dagar innan men Jimmy protesterar hejvilt ;) Han tycker Leia ser fånig ut och tycker det är jobbigt när alla kunder frågar varför öronen är tejpade. Men det får han faktiskt stå ut med tycker jag :)

Tror inte så mycket på resultat till utställningen. Leia är just nu bara lång och smal och ser ut som en riktig tunnis ;) Vet att dom kommer säga att hon kommer behöva mer bredd men hon är bara lite sen. Hur som haver så är inte resultat det viktigaste, självklart är det ett STORT plus men sällskapet och miljöträningen är det bästa.

Här kommer lite bilder från helgen:






Tiko och Deus blir observerade :) STORT grattis igen för godkänt intagningsprov! De skötte sig utmärkt utan några anmärkningar! Efter kampen så skulle hunden sitta i passivitet inför andra skottet, när kamprullen var undanstoppad la sig Deus ner efter va tre sek. Snacka om tydlig av- och påknapp :))


Hur ska vi sammanfatta den här tjejens insats? Ja vila är inget att rekomendera innan ett intagningsprov! Haha!
Från att ha tråkigt i nästan två veckor och sedan kommer vi hit och får möjlighet att göra det roligaste man vet: KAMPA! Varför ska man då sluta!? Sammanfattningsvis tyckte instruktörerna att det var en trevlig hund, skottfast och klara hanteringen med råge MEN hon hade ingen av-knapp. De ville absolut ha med Jimmy och Leia men de ville vänta ett år så Leia fick chansen att mogna på sig lite (förstår inte vad dom menar med det;) och att vi kunde träna mer på av-knappen. 

Så kan det gå, Jimmy var besviken såklart, eftersom vi ville gå utbildningen samtidigt som kullbrorsan men för Leias del var det nog bra, så hon får chansen att bli frisk i sitt ben först. 

Däremot så hoppas jag inte hon blir för mogen till nästa år! Hon är ju störtskön som hon är men vi kanske behöver jobba på av-knappen.. men bara lite ;) hihi

Sen åkte jag hem med en tjurig karl och en glad hund (så länge hunden är glad...) och möttes upp av Jimmys syster Emma som skulle följa med upp till Södertälje och titta på när vi hade kurs. Hon följde verkligen med på rätt dag för det blev ettårs kalas för världens bästa valpar!




Syster Emma :)


Leia med brorsan Asko i mitten och syster Mandie till höger


Hela gänget från vänster: Tiko med Deus, Tony med JR, Johan med Ceasar, jag med Leia, Susanne med Asko och  Helena med Mandie.

Leia har gått från att var störst till minst (eller tunnast ialla fall!) Haha! 


Hundsmörgåstårta och vanlig smörgåstårta som Sanja (Deus matte) hade gjort! Lyx! 

Fick tyvärr ingen bild på rottweilertårtan som vi fick till efterrätt men den var görsnygg och supergod! Tack Susanne och Stig för den!


Självklart delades det ut presenter också: Från Lena och Tony fick vi varsin förstorad bild från när valparna var små samt deras små nummerlappar med deras gummisnodd som de hade runt halsen i valplådan! Tack så hemskt mycket! Av Helena och Mandie fick hundarna varsin tänkekub med ett hål med godis i, hela kuben var ätbar. Den sluka Leia direkt när vi kom hem! Hon tackar och bockar!   


Kan väl säga att vi har kommit ihop oss med ett riktigt gäng med hundnördar! :))

/Johanna 
 

Leia 1 år!


Ja tiden går fort när man har roligt! :)

Kommer ihåg hur nervös jag var en period efter vi hade tagit hem henne.. hon bet ju som en odåga i händerna och var så självständig att hon inte tyckte hon behövde oss. Morrade när vi lyfte henne och en tillsägelse svarade hon upp på direkt. haha ja herregud vad jag tänkte, hur ska vi klara det här när hon väger 40 kg?

Tiden gick och ju närmare vi kom varandra desto bättre gick det! Nu kan jag säga att jag är jätte nöjd med hur hon har utvecklats i sitt temperament. Hon accepterar all hantering och har blivit en liten kelgris här hemma. Charmig är nog det rätta ordet för henne just nu! :) Jimmy och Leia har en jätte fin relation och hon lyssnar bra på oss båda! Självklart finns det saker att jobba på, vilket det ska göra med en unghund, jag är såå nöjd med henne och att det var just hon som kom hem till oss! <3  Tror inte Jimmy skulle byta ut henne för en minut mot en hanhund idag ;)

Jag kan med säkerhet säga att Leia har gjort det här året till det bästa året i mitt liv så här långt <3

Igår firade vi med paket och tårta dagen till ära! En Budapest tårta köpte vi ner till Jimmys jobb, som Leia kunde bjuda personalen på:) Leia fick två paket av chefen: en påse grisöron och en leksaksräv :)

Hemma fick hon ytterligare ett paket den här bortskämda snorvalpen:




vad kan de va?


Behöver jag säga att hon var dålig i magen idag? Men bra för hennes tänder och hon var stolt över benet!

Igår förmiddag var ju Leia och jag på rehaben och kan medela att Cissi kunde se stor skillnad på benet efter vilan! Va skönt!! Det var ju självklart inte helt bra och hon kunde fortfarande se var skadan var men det var stor skillnad från förra veckan! Så det betyder att vi fortsätter som förut med vilan och hoppas på goda nyheter hos veterinären om två veckor. 

Vi bestämde även att köra på med rehaben ytterligare 10 gånger, då vi har våran sista tid nästa vecka. Kontrollerad rörlighet hemma + springa i vattnet trodde hon skulle göra susen om vet. bestämmer sig för att inte göra en till operation. Plus att vi ska fortsätta med massagen hemma.  

Jag frågade även om utställningen i Västerås och intagningsprovet imorgon och hon tyckte vi kunde köra på. En dag med intagningsprovet trodde hon inte skulle göra någon skada om det bara handlar om en dag. 

/Johanna

  

  


Uppdatering om "sjuklingen"

Kan medela att Leia har gått upp i vikt, tack ock lov! Vi avmaskade henne med tabletter (kommer inte ihåg vad dom hette) och så har vi även "strösslat" över lite torrfoder på maten i en period nu och det verkar ha gett resultat. Nu är hon perfekt i kroppen och jag vill varken ha ner eller upp henne i vikt för tillfället. Hoppas hon stannar där nu! 

Nu vet vi ju inte om det var maten eller avmaskningen som gjorde resultat, så min tanke är att om några veckor sluta med att strö över torrfodret och se om hon håller vikten. Gör hon inte det, ser jag ingen anledning till att fortsätta med färskfodret. Det betyder ju att färskfodret inte innehåller allt som Leia behöver just nu. 

Imorgon ska vi till rehaben igen, får se vad Cissi säger om Leias ben. Hoppas hon kan se någon förbättring efter den korta vilan som vi haft nu... Ser hon någon förbättring så kanske vi slipper en till operation! 

Jag kan tyvärr inte se någon skillnad idag men det märks säkert mer i vattnet i såna fall. 
Det är svårt att hålla henne i vila när hon har så mycket energi men vi försöker så gott det går. Har inte gått någon längre promenad med  henne och vi försöker undvika att ha henne lös på tomten. Häromdagen misslyckades jag tyvärr med just tomten, då jag bara skulle gå ut och lämna soperna och stänger inte dörren ordentligen.. kommer tillbaka in på tomten och ser Leia idiotspringa i cirklar med svansen i en konstig böj på gräsmattan. Detta är ett typiskt idiotryck som hon får ibland när hon blir frustrerad eller inte får springa som hon vill. Efter någon minut får jag kontakt med henne och jag kan ta in henne. Knäppa hund! 

Försöker att aktivera henne med andra mindre rörliga aktiviteter men även om hjärnan är trött så är inte kroppen det! Och då blir det dom här idiotrycken och det krävs ju knappast någon hjärna för att springa i cirklar!

Ska försöka att skriva imorgon och uppdatera vad dom sa på rehaben. 

/Johanna   

Fågelhund på stadspromenad

Helgen har varit lugn!
Igår var jag skrivare på lydnadstävlingen i Viken och det gick bra! Vi hade strålande sol  och alla var på bra humör! Sånt tycker vi om. :)

Idag har Leia och jag varit på stadspromenad i Norrköping. Gick jätte bra! Lugn som en filbunke, hon tog alla möten superbra. Stannade och pratade med en tant som hade en liten tax, hon var så gullig (tanten alltså), hon prata om hur duktig hennes hund var: "Visst är min så duktig som inte skäller?". Svarade att hon såg ut att ha en jätte trevlig hund. Fick en liten kommentar om att min såg väldigt snäll ut också för att vara "en sån där" hund ;) haha! Vad ska man säga? Tanten var så söt, kanske 90 år och det var ju roligt för henne att hon fick träffa en snäll rottis, för en gång skull ;) hihi Jag tror man kommer långt  med att vara trevlig själv som ägare, "sådan matte sådan hund". 

Tog en paus på torget och satte oss ner på en bänk. Tänkte att vi kan ju passa på att träna på våran läxa som vi fått från allmänlydnadskursen. Passivitet, Leia la sig ner nästan direkt när jag hade satt mig.. så jag behövde inte hjälpa henne med att slappna av. Hade några småfåglar som hoppade kring Leia och mig när jag satt och åt macka. De kom så nära att jag var tvungen att säga till Leia att inte röra dom (En satt bredvid Leias tass). Leia tyckte det var jätte jobbigt och frustrerande att hon inte fick käka upp en, så hon började skaka. Sneglade mellan mig och fågeln och det såg ut som hon väntade på ett "varsågod". Hon har nog lite jakt i sig ;)   

Försöker hitta på aktiviteter som inte anstränger Leias ben: 


Igår fick det bli att åka skottkärra, det gick lite skakit då Leia hade svårt att hålla balansen ;)


"Kan jag få komma ner snart?"

/Johanna 

  

Trubbel i paradiset

Japp, så är det. Oturen förföljer oss och vill inte ge sig.

Var på rehab igår med Leia och hon bekräftade att Leias ben har blivit sämre. Usch!
Det är nog tyvärr vårat fel då vi inte vilat efter operationen som vi ska. Har varit för snabb med att sätta igång henne även fast vet. inte har friskförklarat henne ännu. Va arg jag blir på mig själv!

Nu blir det rehab en gång i veckan och vila, så få vi se om rörligheten kommer tillbaka! 

Blir jobbigt med alla kurser som vi är anmälda till men vi kan ju vara med på vissa lugnare moment, bara hon inte gör några hastiga rörelser. Om jag inte aktiverar henne någonting så kommer hon hoppa och stoja hemma. 

Hon har även blivit mager min kära prinsessa. Viktneggången startade ungefär när vi bytte foder. Tyckte i början att det var bra att hon blev lite mer slimmad. Men nu börjar revbenen synas och jag får inte upp henne i vikt genom att höja matmängden. Ska avmaska henne och sen strö på torrfoder på maten och se om det hjälper. Hon väger ca 39 kg nu men har vägt 41. Hennes avföring är helt okej och jag har inte sett några maskar.  

/Johanna

  


Resande människa med hund

Ja den här veckan har verkligen varit i resandets tecken.
I tisdags åkte Leia och jag upp till Nykvarn för att bo hos Lena och Tony i två nätter. Det var mycket givande med inslag av rapport, spår, lydnad och utställningsträning för Gerard O´Shea. Samt massa hundsnack och tips såklart! Hade jätte trevligt!

Vi fick mersmak för rapport, något som jag inte testat förut. Det ska jag absolut testa på flera gånger, nackdelen är att man måste vara flera personer. 

Jag har även skickat iväg ett mejl till rottweilerklubben i östergötland och frågat om vi kan ordna ett läger med Gerard. Det var mycket givande och jag tror det kommer vara många intresserade om man bjuder in för flera raser. 

I fredags åkte vi vidare ner till småland, Mariannelund för att sova över hos Jimmys syster Emma och hennes sambo Magnus. Det var trevligt!

Det som är lite tråkigt är att Leia har blivit stel i sitt opererade ben igen, jag hoppas innerligt att det inte är skadan utan att det bara är något tillfälligt eftersom vi gjort ganska mycket den här veckan. Jag tror heller inte att det är helt läkt än. Vi ska träffa vet. den 3 maj för en efterkontroll. Jag är faktiskt lite nervös för det! 

Viktiga datum i April:

19 april - Leia 1 år!!

21 april - Intagningsprov för patrullhund i Norrköping (Jimmy & Leia) 

23 april - Ettårs vaccination

28 april - Internationell utställning i Västerås 

Röntgen är uppskjuten till den 3 maj pågrund av utställningen. 


Ha en fortsatt trevlig påsk! 

  

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort