Träningstisdag

Idag har vi tränat nästan hela dagen;)

Gick upp ganska tidigt för att gå en längre skogspromenad med Leia. Mysigt:)
kl. 10 var vi på klubben för att träna ihop med lydnadsgruppen. La först ett spår ca 200 m med två träapporter och en leksak som slut. Hade glömt selen så det fick duga med en lånad spårlina!

Spåret gick ganska bra även fast jag hade lite svårt att hänga med då jag hade lagt spåret bland massa taggiga buskar! Dumt! Hon tog upp första träapporten utan problem men den andra sprang hon över, stannade och väntade in att hon skulle nosa på apporten och gav massa beröm när hon hittade den! Idag hade hon även bra nosarbete i spåret! Lade slutet över en grusväg.. då fick hon problem. Hon vet inte vad hon ska göra när hon kommer upp på vägen. Vi får fundera ut hur vi ska lösa den biten.

Resten av träningen så var hon ganska flamsig. Hon brydde sig ganska mycket om dem andra hundarna som sprang runt och busade.. hon ville gärna vara med där! Ett nytt beteende? När hon väl koncentrerede sig så gick övningarna bra!

Leia har börjat kissa ganska mycket och jag tycker även ibland att det har luktat. Får hålla koll på det, så det inte blir värre eller fortgår.. Hon slickar sig ganska mycket också. Löp pågång? När hon var liten hade hon urinvägsinflammation men då kom det inte så mycket när hon väl försökte.. nu kommer det mycket och ofta! 


Har även anmält mig till MY DOG i Göteborg den 5:e och 6:e januari, det ska bli spännande:)) Har inga höga förväntningar utan åker bara dit för att ha roligt! Liten minisemester och miljöträning för Leia, att sova på hotell måste hon ju lära sig om vi ska resa runt i världen och tävla i framtiden ;)  

//Johanna  

Första advent

Dagen firades med att Leia och jag har varit på en fritt-följ kurs hela dagen för domare Anders.
Har jätte ont i huvudet efter all information, det är extra mycket när man är nybörjare! ;)

Det var mycket teori om regler och hur domaren bedömer det fria följet. Mycket intressant! Sen var det två omgångar praktik där man fick individuell träning. Han fick titta på var man låg och gav sedan tips hur vi skulle ta oss vidare. Har en stor fördel här eftersom jag har en unghund och har inte hunnit befästa så mycket än. Jag har nu stor möjlighet att träna "rätt" från början. Vad som är rätt träning eller inte är ju upp till mig och jimmy att bestämma. Men jag tyckte han hade bra synpunkter och håller med honom än sålänge i hans träningsmetoder. 

Idag var det storm på plan när vi skulle visa upp våra färdigheter! Det och min första nervositet bidrog med att Leia var lite okoncentrerd och jag var lite otydlig med vad som skulle göras. Det han upptäckte då var att det är Leia som bestämmer lite själv när hon vill jobba. Och jag bjöd på saker hela tiden och hon behövde inte anstränga sig. Men efter en stund slappnade jag av och det gick mycket bättre! Mycket basic för våran del och vi vände på rollerna och Leia var tvungen att bjuda till för att det skulle komma en belöning. Det här vet man ju redan men i en pressad situation är det lätt att det blir fel. 

Ska träna på att titta mer rakt fram i det fria följet, idag vill jag ha ögonkontakt med henne. Vilket kan bli fel när vi ska tävla sen. Även att jag ska försöka att inte prassla i fickan medans vi går, hon blir störd. Belöningen (korven) kan komma efteråt. Kan även börja träna position i svängarna, har inte kommit så långt än men lite övning hemma skadar inte;)

Ikväll bli det sängen tidigt för Leia och mig! Orkar knappt skriva;)
Ska ta till mig informationen och hoppas att han kommer se framsteg i vår när det blir tävlingskurs för honom i Linköping!

//Johanna

Torsdags träning

Ojoj sitter fortfarande uppe och pluggar fast klockan börjar bli mycket.. men måste bli färdig ikväll/natt! Gör ett kort avbrott för att berätta om träningen idag. 

Både Jimmy och jag var på torsdagsträningen idag, så därför tog vi tillfället i akt att träna budföring! 
Tidigare har vi bara lekt och även lagt in ordet MARSCH (stavas det så? börjar som sagt bli trött;) Men ikväll öka vi svårighetsgraden med att hon ska sätta sig i fot när hon kommer rusande. Vilket gick förvånansvärt bra, då jag trodde hon skulle flyga efter kamprullen direkt men gömde man den lite försiktigt bakom armen så gick det bra! Sen blev det naturligtvis kamp igen som belöning för att hon satte sig fot! Ordet Marsch kan hon inte än men vi fortsätter att kommendera i språnget, så får framtiden utvisa om hon tar till sig ordet.. 

Jimmy hade sedan Leia under resten av träningen, dem lekte vid agilitybanan med tunnlar och grejer..:) 
Jag körde igenom delar av apelllydnaden med flaten Älva som jag kanske ska starta till våren. Vi får nog träna lite till så vi blir samkörda och lär oss varandra innan vi kan starta.. men jag tror det kommer bli bra! 

Efter träningen var det medlemsmöte och vi diskuterade bland annat hundungdom.. det ser ljust ut! Kommer bli jätte roligt! Även lite info om tjänstehund skulle dem ordna, med teori och även testa lite övningar lät det som! spännande! Hade diskussion här hemma om vem som eventuellt ska gå tjänstehundsutbildningen med Leia och vi vill båda gärna gå.. Jag vet att Jimmy har pratat om det länge så jag antar att han har förtur.. vi får se hur det blir.. nackdel med att dela hund;) 

Imorgon så är Leia min hela dagen! Vi ska gå på stan och när vi kommer hem ska jag nog lägga ett spår till fröken! :))

//Johanna 

 

  

Fredrik Steen

Har anmält mig till Fredrik Steens föreläsning i Mjölby nästa onsdag! Ska bli jätte roligt att få höra honom i verkligheten! Föreläsningen pågår mellan kl 18 och 21 så jag kommer vara jätte trött på torsdagen, då det tar en stund att åka hem! Men vi får hoppas att det är värt det! 

 

Igår blev det en ganska lång kvällspromenad med Leia när Jimmy kom hem. Njuter av att ha lite egen tid med henne nu när hon är så mycket på jobbet! Efter promenaden blev det kloklippning och tejpning av öron.

Kloklippningen går ganska bra, hon visar fortfarande att hon inte tycker om det genom att ibland ta tag i min hand (löst) men det är inget att bry sig om och hon accepterar kloklippningen när jag lägger ner henne på sidan. Hon får fortfarande godis mellan nästan varje klo, Jimmy tycker att det börjar bli dags att ta bort godiset lite men jag tycker att kloklippningen behöver belönas ;) hihi Det är jag som sköter kloklippning och tejpning på öronen. Vet egentligen inte varför men har heller inget emot det! 

Öronen börjar bli hårda nu och lite svåra att tejpa men hon har fortfarande fladderöron, så vi kör några gånger till. 

//Johanna

 

Jobbvecka

Hej! I veckan som  varit har jag jobbat mycket och har därför inte varit med Leia eller Jimmy så mycket. I torsdags åkte vi ialla fall upp till klubben en sväng på kvällen för lite träning. Mycket skönt! och jag börjar märka att Leia lyssnar mycket bättre på mig och hennes tålamodet börjar sakta men säkert bli bättre också. Jag kan stå och prata med andra mycket längre utan att Leia får spelet och vill hitta på något! :)

Vi tränade på apportering, vilket går jätte bra! Hon kommer alltid tillbaka för hon vill alltid kampa med leksaken!
Vi tränade även lite inkallning bredvid andra hundar som tränade och det går jätte bra.

Det som märktes var att vi inte hade tränat på ett tag på planen, för hon nosade väldigt mycket och ögonkontakten med mig var jag tvungen att jobba mycket på. Efter lite aktivering blev det mycket bättre!

Min helg består av ett möte på lördagen på Söderköpings brukshundklubb. Åker genom Valdemarsviks brukshundklubb.. Tanken är att Inger ska presentera mig för lite bruksfolk eftersom det är det jag är intresserad av.. Även träffa Ordförande i östgötadistriktet, hon är även ordförande för Norrköpings hundungdom! Vi ska starta upp hundungdom i Valdemarsvik förhoppningsvis :)) Ska bli jättekul!!

På söndag är det kurs för domare Anders hela dagen! Ska bli spännade! Syftet med kursen är att träna "fritt-följ"- momentet. Vi gör självklart allt på våran nivå eftersom dem flesta som deltar tävlar i lydnad redan. Men jag tror vi är bäst ialla fall;) 

Helgen därpå blir det att åka till Södertälje igen för lite träning i skogen med Go Solid! :)) Hoppas många kommer! 


En nöjd Leia i slutet av ett spår! Kommer till mig för att bli avselad, så vi kan busa! ;) 

//Johanna 

Utställning i Mjölby!

Är fortfarande väldigt lycklig över gårdagens utställning! Gick hur bra som helst!

Leia började med att bli BIR (bäst i rasen) sen gick hon och vann BIG (bäst i grupp)!! Vi var hur glada som helst! :)) Nu väntade tre timmars väntan på BIS finalen! väldigt drygt var det eftersom vi inte kände så många där.. Det blev tyvärr ingen placering där men så stolta ändå! 

Tidigare har Leia inte kunnat behärska sin iver när vi varit på utställning, hon har bitit i kopplet och hoppar upp på mig när vi springer i ringen.. Men igår gick hon som en klocka med snygg trav och fokus rakt fram! Bra! Innan vi skulle in första gången så sprang jag lite ute och så fort hon skulle bita i kopplet fick hon sig en tillsägelse. Efter det förstod hon budskapet och skötte sig hela tiden. 

Här har ni lite bilder på gårdagen: 


Hälsa på domaren! 


Tandvisning


Jätte stolt över hennes trav! La även in kommando TRAV när vi började springa..


Behöver träna på att stå.. vill gärna sätta sig ner (Precis som hon lärt sig)


I BIG finalen (fick mycket hjälp av hunden framför;)


Står jätte bra varje gång domaren tittade! Vilket ledde till att vi vann BIG!

  
I BIS finalen


Pga av sjukdom blev det samma domare som vi hade i de tidigare omgångarna, trodde det skulle bli till våran fördel men tyvärr inte.. Vi snurrade runt ganska mycket då Leia ville sitta hela tiden medans dem andra stod som fastfrusna käglor;) 


Mycket nöjd med dagen! Hoppas Leia kommer att fortsätta tycka om utställningar, för jag fortsätter sålänge hon tycker det är roligt! 

Ett litet minus är att Leias öron inte blir bra efter tejpningen.. Tycker det blir värre för varje gång jag tar bort tejpen.. igår böjde dem sig iallfall inte åt andra hållet som dem brukar! Jag har börjat fått öronsjuka tror jag;)

Leia ska få vila ett par dagar på jobbet nu, det är hon värd! :)

//Johanna    


Hög nos

Burr! Kommer precis in efter att ha ramlat i dammen! Inget att rekomendera att bada i november!
Tyvärr följde min mobil med ner i vattnet men den ligger just nu framför brasan isär plockad.. så än finns det hopp! Får väl göra lite hjärt och lungräddning på den sen;)

Har varit på en morgonpromenad med Leia, hon fick springa lös i skogen.. och sen gick vi ner för att mocka i höns/gåshuset. Leia hjälper naturligtvis till med att bära och äta hönsbajset! Vet att hon bara vill väl men hon är lite ivägen ibland;))

Igår var vi iväg och spårade! Jag var själv och hade två hundar med mig.. tog nästan tre timmar att bli färdig!:) La ett ganska långt spår (ca 500 m) till Leia med två träapporter och en slutleksak! Gick som en kanonkula i början och ville inte riktigt sätta ner näsan i kärnan ordentligt! Hon hann väl inte med det!;) Hon gick på spåret ialla fall (hon gick på sidan förra gången) och tog alla apporterna. Hon plockar fortfarande upp träapporterna i munnen och visar dem för mig, så det är jag jätte glad över! Mot slutet av spåret satt hon ner näsan ordentligt, så hon hade väl för mycket energi i början och kunde nog inte riktigt koncentrera sig. 

Till nästa gång ska jag göra några sökrutor innan spåret så hon får igång näsan ordentligt, kanske även några korvsnuttar i början av spåret, så hon dämpar sig lite.. 

Älva (en flat coated) gick som tåget.. och då menar jag som tåget! även samma hastighet;) haha nevars.. hon går jätte bra med näsan i spåret och visar mig apporterna men det går jätte fort!! och när jag ska hålla emot så tar hon upp huvudet och det syns att jag verkligen stör henne.. hm.. vet inte riktigt hur jag ska lösa det;) Matte Inger får hjälpa mig tror ja! ;) Imorgon ska de på lydnadsprov i elitklass.. Önskar dom stort lycka till!

Imorgon är det spårkurs, så då kan vi diskutera ihop hur jag/Jimmy ska gå tillväga:) Sen är det kalas för Jimmy och mig nere i Gamleby, bowling och middag med hela Jimmys släkt. Kul! Leia ska få vara hos mamma och pappa så länge.. de har tjatat länge nu på att få vara hundvakt! :) Vi har inga problem med att få hundvakt ialla fall.. Många som vill ha henne! Men det är väldigt sällan som vi behöver hundvakt.. men skönt att veta att det finns uppbackning!

Ska hinna med en dusch på Leia sen också.. hann inte igår men det var tur det, för hon är full med hönsbajs nu! ;)

ha det bäst! /Johanna

Design

Ska försöka ändra min bloggdesign men det går inte bra! Ska få in mina egna bilder på min header och även en info-ruta på sidan. Tar hjälp av designadinblogg.se men har inget bra bildpogram på min dator upptäckte jag nyss. Ska ta hjälp av någon..kanske min datasnille till bror?

Så ni får stå ut med den här fesiga designen ett tag till! ;)  

Jobbvecka

I veckan som varit har jag jobbat och gått i skolan ganska mycket, så Leia har fått varit med Jimmy nästan hela veckan. Tråkigt för mig! Hade planerat in lite spår och träningsdagar med dem försvann, så är det att vara vikarie! Det får bli ändring på det den här veckan!

Har planerat att åka upp till klubben på onsdag, torsdag är det marknad på Ekenäs slott (miljöträning), lördag är det spårkurs och på söndag är det valputställning i Mjölby. Ska bli spännande med utställningen!

Leia har kommit in i någon "fegperiod" just nu. Hon skäller och flyr fältet när det knackar eller låter saker utanför huset. Hon var såhär i några dagar men nu börjar det bli bättre igen. Vi brukar lösa det genom att gå ut och visa att det inte är något farligt eller så ignorerar vi henne när det bara är småljud. Man kan ju tro att hon hör spöken ibland! När det är någon som knackar så skäller hon och springer till dörren men det försöker vi ta bort. Hon får gärna skälla några gånger för att visa att det kommer någon men sen är det jag eller Jimmy som sköter resten. Då försöker vi få henne att vänta tills hon får tillåtelse att gå fram. Vi har några hundrädda grannar som knackar på ibland. 



Här sitter hon bakom sin planka som representerar våran tomtgräns. Hon är jätte duktig! Gick över några gånger första veckan vi fick hem henne men sen har hon inte tagit ett steg utanför utan koppel. Jag brukar gå iväg till bilen eller soptunnan men hon sitter lugnt kvar. Även när det går förbi hundar och andra djur och människor nere på vägen. Vägen (grusväg) ligger ca 20 meter från tomten. Häromdagen gick jag till och med ner och hälsade på de gående och deras hundar, vi pratade i kanske 5-10 min. Men Leia satt kvar bakom plankan och kikade på vad jag gjorde! :) Det mest beundransvärda är när det kommer någon hon känner när hon är ute. Då står hon bakom plankan och viftar på svansen och hela kroppen är i gugning, för hon vet inte var hon ska ta vägen och sen ler hon (hon ler faktiskt! Hon blottar tänderna när hon bli jätte glad!). Men hon går aldrig över!

Nu ska här pluggas hela tråkmåndagen igenom!   


Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort