Intensiv helg

För att sammanfatta helgen lite kort: Intagningsprov till patrullhund, besök av Emma och Dexter och ettårs kalas i Södertälje.

Ja det har verkligen varit fullt upp och den här veckan ska vi vila oss till form för utställningen i Västerås, tänkte tejpa öronen några dagar innan men Jimmy protesterar hejvilt ;) Han tycker Leia ser fånig ut och tycker det är jobbigt när alla kunder frågar varför öronen är tejpade. Men det får han faktiskt stå ut med tycker jag :)

Tror inte så mycket på resultat till utställningen. Leia är just nu bara lång och smal och ser ut som en riktig tunnis ;) Vet att dom kommer säga att hon kommer behöva mer bredd men hon är bara lite sen. Hur som haver så är inte resultat det viktigaste, självklart är det ett STORT plus men sällskapet och miljöträningen är det bästa.

Här kommer lite bilder från helgen:






Tiko och Deus blir observerade :) STORT grattis igen för godkänt intagningsprov! De skötte sig utmärkt utan några anmärkningar! Efter kampen så skulle hunden sitta i passivitet inför andra skottet, när kamprullen var undanstoppad la sig Deus ner efter va tre sek. Snacka om tydlig av- och påknapp :))


Hur ska vi sammanfatta den här tjejens insats? Ja vila är inget att rekomendera innan ett intagningsprov! Haha!
Från att ha tråkigt i nästan två veckor och sedan kommer vi hit och får möjlighet att göra det roligaste man vet: KAMPA! Varför ska man då sluta!? Sammanfattningsvis tyckte instruktörerna att det var en trevlig hund, skottfast och klara hanteringen med råge MEN hon hade ingen av-knapp. De ville absolut ha med Jimmy och Leia men de ville vänta ett år så Leia fick chansen att mogna på sig lite (förstår inte vad dom menar med det;) och att vi kunde träna mer på av-knappen. 

Så kan det gå, Jimmy var besviken såklart, eftersom vi ville gå utbildningen samtidigt som kullbrorsan men för Leias del var det nog bra, så hon får chansen att bli frisk i sitt ben först. 

Däremot så hoppas jag inte hon blir för mogen till nästa år! Hon är ju störtskön som hon är men vi kanske behöver jobba på av-knappen.. men bara lite ;) hihi

Sen åkte jag hem med en tjurig karl och en glad hund (så länge hunden är glad...) och möttes upp av Jimmys syster Emma som skulle följa med upp till Södertälje och titta på när vi hade kurs. Hon följde verkligen med på rätt dag för det blev ettårs kalas för världens bästa valpar!




Syster Emma :)


Leia med brorsan Asko i mitten och syster Mandie till höger


Hela gänget från vänster: Tiko med Deus, Tony med JR, Johan med Ceasar, jag med Leia, Susanne med Asko och  Helena med Mandie.

Leia har gått från att var störst till minst (eller tunnast ialla fall!) Haha! 


Hundsmörgåstårta och vanlig smörgåstårta som Sanja (Deus matte) hade gjort! Lyx! 

Fick tyvärr ingen bild på rottweilertårtan som vi fick till efterrätt men den var görsnygg och supergod! Tack Susanne och Stig för den!


Självklart delades det ut presenter också: Från Lena och Tony fick vi varsin förstorad bild från när valparna var små samt deras små nummerlappar med deras gummisnodd som de hade runt halsen i valplådan! Tack så hemskt mycket! Av Helena och Mandie fick hundarna varsin tänkekub med ett hål med godis i, hela kuben var ätbar. Den sluka Leia direkt när vi kom hem! Hon tackar och bockar!   


Kan väl säga att vi har kommit ihop oss med ett riktigt gäng med hundnördar! :))

/Johanna 
 

Kommentarer
Tony o Lena

Tack själva !! Fortsätt som ni gör så kommer det bli jättebra!!

T&L

2012-04-23 @ 10:59:27

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort